Шкільний правильник / Student handbook

Posted by admin - 28/09/11 at 01:09 am

I.    Академічні вимоги

  1. До школи має право ходити учень, котрий розуміє українську мову, нею розмовляє і має бажання розширити своє знання укр. мови і культури. Оплата за навчання це другорядна вимога. Рідна Школа завжди готова допомогти фінансово потребуючим родинам.
  2. Учні повинні приходити до школи готовими до навчання, маючи зі собою всі обов’язкові підручники, зошити, олівці, радирки, ручки, тощо.
  3. Учень обов’язково мусить виконувати всі домашні завдання.
  4. У випадку відсутності, учень зобов’язаний довідатися про всі домашні завдання з кожного предмета та їх вчасно виконати.
  5. Учні виконують домашні завдання самостійно або при допомозі своїх батьків, але в жодному випадку не відписують від інших учнів і не користуються працями виконаними студентами в попередних роках.
  6. Щоб успішно закінчити рік і перейти в наступний клас, учні мусять здобути принайменше задовільну оцінку із кожного предмету.
  7. Щоб успішно закінчити рік і перейти в наступний клас, учні не можуть пропустити більш ніж 25% годин навчання.
  8. Нових учнів до Школи Українознавства не можна вписати до класу вищого ніж дев’ята хіба учень закінчив навчання на відповідному рівні в іншій школі українознавства.

II.    Шкільний рік

  1. Згідно з приписами Шкільної Ради при УККА, шкільний рік складається із 32-ох днів навчання. Шкільний рік починається в першу суботу після американського свята Дня Праці (Labor Day) та закінчується в другу суботу червня наступного календарного року.
  2. Шкільний календар щороку повідомляє батьків про свята та інші дні підчас яких наука в школі не відбудеться.
  3. Під час року, навчання в школі може бути відкликане через несприятливу погоду, проблеми з приміщенням чи з інших причин. В таких випадках батьки будуть повідомлені листом, електронною почтою, телефонічно чи по шкільній веб сторінці про відкликання навчання.

III.    Шкільний день

  1. Навчання починається о годині 9:15 і закінчується о годині 1:15.
  2. Вступу до приміщення школи перед годиною 9:00 нема. Учителі не відповідають за дітей, які приходять до школи ранійше.
  3. Після 9:15 учні не можуть заходити в класи. Учні, котрі запізнилися, зобо’язані перше зголоситися до шкільної канцелярії щоб вписатися до книги спізнень та отримати дозвіл зайти в клас.
  4. Шкільний день поділений на п’ять 45-хвилинних лекцій/уроків. Лекції починаються о годині 9:15, 10:00, 10:45, і 12:30. Останні 5 хвилин кожної лекції є перервою.
  5. Довша шкільна перерва є від 11:25 до 11:45. За цей час учні повинні перекусити і можуть за дозволом учителя вийти на шкільний майданчик.
  6. Учні, котрі мусять залишити школу перед 1:15 повинні повідомити про це в канцелярії перед початком навчання. Батьки також обов’язково мусять виписати дітей, коли виходять зі школи.
  7. Шкільний день починається і закінчується молитвою.

IV.    Безпека

  1. Про випадки скалічення чи хвороби під час навчання необхідно і негайно повідомити учителеві класу, директорові або черговому батькові.
  2. Якщо діти мають вживати будь-які ліки під час шкільного дня, батьки мусять обов’язково повідомити про це директорові. Ліки будуть зберігатися в шкільній канцелярії.
  3. Учні не мають права виходити з будинку. На двір можна виходити тільки під час перерви і тільки тоді, коли учитель дозволить.
  4. Учні не мають права виходити поза межі шкільного приміщення (будинку і майданчика) навіть підчас перерви.

V.    Поведінка і приміщення

  1. Учні повинні шанувати авторитет школи. До учителів, батьків та шкільних товаришів треба звертатися з пошаною.
  2. Учні не мають права засмічувати чи нищити приміщення. За всі пошкодження учні і їхні батьки відповідатимуть матеріально.
  3. Без дозволу учителя не вільно рухати будь-які речі, що є власністю щоденної школи.
  4. Учні не мають права заглядати чи рухати речі у робочих столах учителів чи в партах учнів щоденної школи.
  5. Ігри з м’ячами у класах і коридорах школи заборонені.
  6. Вживання компютерів щоденної школи заборонено.
  7. Вживання електронних ігор, портативних цифрових аудіоплеєрів (іPod, чи інших MP3 players), мобільних телефонів, чи іншої портативної електроніки підчас уроків заборонений.
  8. За порушення дисципліни і шкільного правильника, учитель має право дати учневі осторогу, обнижену оцінку з поведінки, відіслати до директора і повідомити батьків. За повторне порушення дисципліни учитель дає пропозицію директорові тимчасово залишити учня вдома. За поважні чи повторні провини директор, зі згодою учительських зборів, має право виключити учня з школи.

Leave a Reply