Заняття з писанкарства у 6-7 класах Школи Українознавства

Posted by Director - 24/04/16 at 01:04 pm

Заняття з писанкарства у 6-7 класах Школи Українознавства

Магія українськоі писанки  цікавить та зачаровує багатьох, і кількість шанувальників писанкарства зростає з кожним роком.
Своїми витоками, мистецтво писання писанок сягає сивої давнини. Із писанкою на Великдень пов’язують сподівання на нове щастя, добробут, силу, здоров’я.

Учні 6-7 класів Школи Українознавства м. Детройту, у великодній час, мали можливість  глибше дізнатись про писанкарство на заняттях з Народознавства. Учителька, пані Оксана Заваденко, у цікавій формі продемонструвала учням процес творення писанки. Учні дізнались про символіку кольорів, зображень, різноманітність писанок в залежності від способу їх виконання. На заняттях, діти дізнались про всі кроки писання писанок та таємниці техніки її виконання. Найцікавішим був той момент, коли після зняття воску, лице школяра сяяло вдоволенням від побаченого витвору власних рук. Надіємось, що в наших учнів ці практичні заняття  не тільки поглиблять знання про багатство української культури, але кожного року, у великодній час, збудять в них бажання написати свою наступну писанку, яка віщуватиме нове щасливе майбутнє.  Стаття про писанку

Leave a Reply