Інтегроване заняття з географії на тему” Полісся і Леся Українка”

Posted by Director - 08/05/17 at 12:05 pm

Інтегроване заняття з географії на тему” Полісся і Леся Українка”

Справжній вчитель вчиться ціле життя. Він постійно вишукує нові методи та засоби, щоб краще донести до учнів знання з певного предмету.

У суботу, 2 квітня 2017 року, вчителька географії, пані Любов Красій,  провела у 9 класі Школи Українознавства інтеґроване заняття, у якому вміло поєднала георафію України з літературою, гармонійно переплела її в одне ціле: красу українського Полісся, яке виплекало поетесу Лесю Українку, з її творчістю. Усі, хто був присутній на цьому відкритому занятті, ніби побували у захоплюючій подорожі, з якої дізналися про історію українського Полісся, його релєф, корисні копалини, ланшафт, рослинний і тваринний світ цього чарівного  куточка України.

Наше Полісся-голубе й зелене,

Усе в озерах, річках, джерельцях.

У цілім світі, ти одне для мене,

Наше Полісся в вікових лісах.

 

Краю чарівний,  бурштиновий край,

Велич лісів і квітковий розмай.

Зелені луки й безмежні поля,

Це все Полісся, це наша земля!

 

Уривки з фільмів, музичних творів були вміло підібрані учителькою і продемонстровані впродовж заняття, що полегшувало  сприйняття учнями нового матеріалу.

Разом з тим, у хід заняття було включено уривок з геніальної “Лісової пісні ” Лесі Українки, яка і була створена поетесою на основі легенд, пісень, переказів та живої природи Полісся.

І тихо полилась з уст учениці 9 класу, Катерини Барбуляк, пісня Мавки, а усі, як і учні, так і гості, слухали її затамувавши подих…

Ми любувалися Поліссям,

Краєм бентежної краси.

Тут небеса високі й сині,

Краплини срібної роси.

 

Автор, учителька Віра Курта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply