Вітаємо / Welcome

Вже понад 60 років школа українознавства «Рідна Школа» м. Детройту обігріває своєю любов’ю не одне покоління українців на американській землі. Саме тут батьки довіряють нашим вчителям найдорожче – своїх дітей, їхнє майбутнє в надійні руки досвідчених педагогів, котрі вміло навчають їх рідної мови, культури, історії та національних надбань народу.

За словами першозасновників школи М. Дольницького та І. Білоуса: «Метою школи українознавства є і буде забезпечення систематичного виховання молоді поза Україною, а також збереження її від процесу денаціоналізації та навчити її бути українцями на чужині». Ця мета залишається спільною для сучасних і наступних поколінь батьків, вчителів та діячів школи. Бо за словами відомого педагога К. Ушинського: « Мова є найживіший, найбагатший і найміцніший зв’язок, що з’єднує віджилі, живущі та майбутні покоління народу в одне велике історичне живе ціле. Вона не тільки виявляє собою життєвість народу, але є якраз саме те життя. Коли зникає народна мова- народу більше нема.»

І сьогодні, коли наші брати і сестри відвойовують українську суверенність, унітарний державний устрій, українську мову- як єдину державну мову, нам усім необхідно усвідомити нашу роль у цих історичних подіях. Бо де, як не в школі українознавства, діти з ранніх літ вчаться розуміти красу рідного слова, пошани до історичного минулого, виховуються патріотами Рідного Краю. Але без родини, без підтримки батьків, школа не доб’ється того результату, на який покладає надії кожний учитель. Школа чекає на співпрацю. Тільки разом ми виховаємо наших дітей справжніми українцями.

Бо вони- українці, на яких покладається надія майбутньої України.

 

Дирекція Рідної Школи м. Детройту
Школa Українознавства Т-ва. Рідна Школа м. Детройт